Träningsgrupper

Vill du utvecklas som skidåkare? Har du åkt förut och vill lära dig mer? Kom till oss och prova på åkning i portar. Vi erbjuder dig en bra alpin grundträning i en spännande skidmiljö. Du får också möjlighet att tävla.

Kils slalomklubbs träningsverksamhet riktar sig till barn och ungdomar från 6 år som kan åka skidor och vill fortsätta att åka och ha kul! Definitionen på att "kunna åka skidor" när det gäller små barn är att de klarar liften själva samt tar sig ner för Frykstabacken. Vi rekommenderar att barnen gått i skidskolan innan de anmäls till träningsgrupp. 

Träningsverksamheten för barn mellan 6-7 år bedrivs endast under snösäsongen. Det är grundläggande skidåkning och en "inskolning" till vår ordinarie träningsverksamhet.

Du som vill börja träna alpint hos oss får naturligtvis prova på detta kostnadsfritt ett par gånger innan du bestämmer dig.

För övriga börjar säsongen redan i augusti/september med barmarksträning en gång i veckan. Vi tränar både inne och ute under hösten och då tränar vi styrka, kondition, smidighet, balans samt snabbhet. Alla barn lär känna alla barn i grupperna, har kul och börjar förbereda sig inför vintern.

För de som är intresserade finns chans till snöträning redan före säsongen i hemma i Kil. Vi åker till Trysil på klubbläger en långhelg i december.

Under snösäsongen så är det träning i Frykstabacken 2-3 gånger i veckan. Vill du tävla så finns det tävlingar både i Frykstabacken andra backar i Värmland. 

Och dessutom kan alla medlemmar i klubben (även de som inte är med i träningsgrupp) tävla i Fryksta cup och klubbmästerskap!