Skidskolan

Barn och ungdomsgrupper

Målsättningar

Målet med barn och ungdomsgrupperna är att åka massor med skidor och att ha roligt tillsammans i skidbacken! Träningen sker med vana och duktiga tränare som sätter deltagarna i fokus. Alla ska ha roligt och utvecklas i sin egen takt. Skulle någon ha hamnat i en för lätt eller för svår grupp samverkar skidlärarna och ordnar byte så det blir rätt. Detta gäller även de som är osäkra redan när anmälan till skidskolan sker, vi löser så barnet hamnar på "sin"nivå när verksamheten drar igång.

Nivåer och Grupper
Läs mer om skidskolan genom menyalternativet Nivåer och grupper.

Tider
Helgskidskolan kör lördag och söndag vecka 4, 5 och 6. Under helgerna har vi skidskolegrupperna uppdelade på morgon- och förmiddagsgrupper. 
Morgongrupperna startar 9:00 förutom snölek som startar 9:15 och förmiddagsgrupperna startar 11:00 förutom snölek som startar 11:15. Ett lektionstillfälle är ca 75 minuter för snölek och ca 90 minuter för övriga grupper.

Vi kommer även att ha skidskolan på vardagar (måndagar och onsdagar) och återkommer med startdatum för denna inom kort. Starttiderna är 18:15 Lektionstiden är ca 90 minuter.

Medlemskap och deltagaravgift
För att delta i barn och ungdomsverksamheten ska man vara medlem i Kils Slalomklubb. Detta för att försäkringar för både deltagare och tränare skall gälla. I deltagaravgiften ingår samtliga träningstillfällen, avslutning med fika samt ett säsongsliftkort som kan utnyttjas under anläggningens alla öppettider, oavsett om det är skidskola eller inte.

Medlemskapet tillsammans med deltagaravgiften skall betalas så fort man fått bekräftelse på plats i verksamheten, detta för att inte platsen ska gå till annat barn i kö. Anvisningar hur det görs meddelas i samband med platsbekräftelse. 

Läs mer om avgifter under Medlemskap och avgifter.

Övrigt
I barn och ungdomsverksamheten bär alla en passande hjälm som är godkänd för utförsåkning. Tänk på att en mössa under hjälmen är mer till besvär än nytta. Carvingskidor är ett krav, då det underlättar inlärning. Pjäxor skall vara i rätt storlek och inte för stora (dubbla strumpor kompenserar inte ett par för stora pjäxor). Föräldrar är ansvariga för att skidutrustningen är korrekt anpassat till barnet och att underlag och stålkanter är i gott skick. Skidlärarna justerar inte bindningar eller monterar utrustning. Tänk på att inte klä barnen för varmt, man blir lätt svettig vid t.ex. uppvärmning för att sedan frysa i liftkön.

Vid första tillfället på skidskolan ordnas ett enklare föräldramöte nere vid liften där vi går igenom rutiner, skidvård och svarar på frågor. Liftkortet ska vara uthämtat INNAN skidskolan startar. Datum för utlämnande av liftkort kommer senare i höst.

Övriga frågor gällande skidskolan, utrustning eller anmälan kan ställas till skidskolan@kilsslk.com.

Pst !!!!!
Vi vill gärna bli flera ledare. Ställer du upp som ledare är ditt barn garanterad plats i Skidskolan och du som ledare erhåller ett årskort i anläggningen. För att hjälpa dig in som ledare erbjuder klubben en internutbildning för alla skidledare, läs mer under rubriken Klubbens utbildningar.