Nivåer och grupper

Alla grupper utom Snölek (för de yngsta) är indelade efter förkunskapsnivå markerat med färg (grön, blå, teknikgrupp). Du anmäler barnet till passande grupp efter ålder och barnets kunskapsnivå vid anmälningstillfället. 

Anmälan hittas i topplisten på hemsidan eller via länken här till sidan Anmälan.

Innan du gör en anmälan rekommenderar vi att du har läst igenom förkunskapskrav samt tagit del av övriga rekommendationer gällande t.ex. utrustning. Vi söker ständigt nya ledare, då vi är en ideell förening som bygger på gemensamt arbete, och om du ställer upp som ledare är ditt barn garanterad plats i skidskolan. Du kommer få utbildning samt fritt säsongskort i Frykstabacken. 

Har ni frågor kring vår verksamhet och anmälningar kan du alltid maila oss på:

skidskolan@kilsslk.com

Frågor av ekonomisk art runt skidskolan eller medlemskapet mailas till:

ekonomi@kilsslk.com

 


Våra grupper

Snölek: 3-6år 

Förkunskapskrav: Inga.

Mål: Att ha kul på snö. I flack terräng; Kan glida, svänga med plog och ha fartkontroll med plog. Provat åka lift.

Grön: 6-12år

Förkunskapskrav: Inga.

Mål: Kan åka lift (minst halvvägs). Fartkontroll med plog. Svänga med plog. Kan åka kontrollerat i flack till medelbrant (blå) backe.

Blå: 6-12år

Förkunskapskrav: Se mål för Grön

Mål: Åka med parallella skidor och svänga med parallella skidor i sladdsväng. Fartkontroll med sladdsväng och hockeystopp. Kan själv resa sig efter fall och ta av och på skidor. Kan åka kontrollerat i flack, medelbrant och brant (röd) backe. 

Röd: 6-12 år

Förkunskapskrav: Se mål för Blå

Röd grupp för oss som vill ha utmaningar och utveckling i friåkning. Vi provocerar balans, åkteknik och åkstilar på alla underlag och snöförhållanden som anläggningen kan erbjuda.